Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις 120 δόσεις!

Ανοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για υπαγωγή στη νέα, βελτιωμένη ρύθμιση των οφειλών προς την εφορία, σε έως και 120 δόσεις!

Άνοιξε χθες το απόγευμα η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δέχεται αιτήσεις από τους οφειλέτες της εφορίας προκειμένου να υπαχθούν στη νέα, βελτιωμένη ρύθμιση για τις 120 δόσεις.

* * *

Οι φορολογούμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση, μπαίνουν στην aade.gr, πατούν «Πολίτες» και κατόπιν «Αίτηση ρύθμισης οφειλών». Μέσω της εφαρμογής και με τη χρήση των προσωπικών κωδικών τους στο TAXISnet, μπορούν φυσικά αλλά και νομικά πρόσωπα να προχωρήσουν στη ρύθμιση των οφειλών τους, με πιο ευνοϊκούς πλέον όρους.

Υπενθυμίζεται ότι, η υπαγωγή στη νέα ρύθμιση προσφέρει στους οφειλέτες τη δυνατότητα να “ξεμπλοκάρουν” τους ήδη δεσμευμένους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Επιπλέον, από τη στιγμή που ο φορολογούμενος θα υπαχθεί στη ρύθμιση και καταβάλλει την πρώτη δόση, προστατεύεται από τις κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, ακόμη και αν αυτά έχουν ήδη ξεκινήσει εις βάρος του.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων

1. Το ελάχιστο ποσό της εκάστοτε μηνιαίας δόσης είναι τα 20 ευρώ, ενώ το επιτόκιο κυμαίνεται στο 3%.

2. Διευρύνεται η ρύθμιση, σε έως και 120 δόσεις, με την υπαγωγή σε αυτή όλων των νομικών προσώπων που έχουν βασική οφειλή μέχρι 1 εκατ. ευρώ.

3. Επιλέγοντας μικρότερο αριθμό δόσεων, οι φορολογούμενοι κερδίζουν μεγάλη μείωση των προσαυξήσεων και των τόκων εκπρόθεσμης καταβολής:

  • 100% εφόσον η οφειλή καταβάλλεται εφάπαξ
  • 95% εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 2 έως 4 μηνιαίες δόσεις
  • 85% εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 5 έως 12 μηνιαίες δόσεις
  • 80% εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 13 έως 24 μηνιαίες δόσεις
  • 75% εάν η οφειλή εξοφληθεί σε 25 έως 36 μηνιαίες δόσεις.
  • 45% εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 37 έως 48 μηνιαίες δόσεις
  • 30% εφόσον η οφειλή εξοφλείται σε 49 έως 60 δόσεις
  • 20% για 61 έως 72 μηνιαίες δόσεις
  • 10% εφόσον η οφειλή καταβάλλεται σε 97 έως 120 δόσεις.

4. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση, είναι απαραίτητη η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος της τελευταίας 5ετίας, με τελευταίο το φορολογικό έτος 2017.

5. Για την αποδέσμευση των κατασχεμένων στα χέρια τρίτου, ο οφειλέτης εισέρχεται μέσω της εφαρμογής και εκτυπώνει βεβαίωση αποδέσμευσης την οποία γνωστοποιεί στην τράπεζα ή στον τρίτο εντός μηνός από την έκδοσή της.

Επισημάνσεις:

α. Στους οφειλέτες που έχουν ήδη κάνει ρύθμιση των οφειλών τους με το παλιό θεσμικό πλαίσιο παρέχεται η δυνατότητα να επιλέξουν, εφόσον το επιθυμούν, να υπαχθούν στις ρυθμίσεις του νέου θεσμικού πλαισίου, υποβάλλοντας εκ νέου ηλεκτρονική αίτηση.

β. Η αίτηση για υπαγωγή σε πρόγραμμα ρύθμισης, υποβάλλεται μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

*

Κάνε αίτηση ρύθμισης οφειλών σε έως και 120 δόσεις


Μοιραστείτε το άρθρο!