ΕΝΦΙΑ 2019: Πώς θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό από το TAXISnet

ΕΝΦΙΑ 2019: Πώς θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό από το TAXISnet

Διαθέσιμα για εκτύπωση είναι εδώ και λίγες μέρες τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2019. Δείτε στο troupakisaccounting.gr πώς θα τα εκτυπώσετε από το TAXISnet.

***

Το καλοκαίρι τελείωσε (τυπικά τουλάχιστον) και ο Σεπτέμβρης ήρθε γεμάτος… φορολογικές υποχρεώσεις! Επιστρέφοντας από τις διακοπές τους, λοιπόν, οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν την πρώτη δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ, που είναι μειωμένος σε σχέση με πέρυσι.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να βρουν τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο TAXISnet. Εφόσον τα εκτυπώσουν, έχουν τη δυνατότητα να τα εξοφλήσουν είτε εφάπαξ (έως 31/9/2019), είτε σε πέντε μηνιαίες, ισόποσες δόσεις (η 1η δόση καταβάλλεται έως 30 Σεπτεμβρίου 2019 και η τελευταία έως 31 Ιανουαρίου 2020).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όσοι φέτος επιλέξουν εφάπαξ εξόφληση του ΕΝΦΙΑ δεν θα έχουν έκπτωση φόρου όπως τα προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον, όσοι δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ, συνεπάγεται πρόστιμο 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης.

 


 

Πόσο μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ;

Τα ποσοστά μείωσης του ΕΝΦΙΑ, εν συγκρίσει με τον φόρο που καταβλήθηκε πέρυσι, είναι τα εξής:

 • 30% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 60.000 ευρώ
 • 27% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 70.000 ευρώ
 • 25% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 80.000 ευρώ
 • 20% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 1.000.000 ευρώ
 • 10% για αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1.000.000 ευρώ

Πώς να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2019;

 1. Για να βρείτε και να εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό σας, μπείτε στο gsis.gr (my taxisnet – Ο λογαριασμός μου) με τους προσωπικούς σας κωδικούς (username / password) επιλέγοντας το πεδίο «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9)».
 2. Επιλέξτε το τρέχον έτος (2019),
 3. Στη συνέχεια, επιλέξτε την καρτέλα «Πιστοποιητικά» και κατόπιν, από τις Διαθέσιμες ενέργειες την έκδοση νέου πιστοποιητικού για χρήση στο έτος 2018.
 4. Επιλέξτε χρήση και πληκτρολογήστε τον εντεκαψήφιο Α.Τ.ΑΚ. του εμπραγμάτου δικαιώματος, για το οποίο θέλετε να εκδώσετε πιστοποιητικό (Για κάθε Α.Τ.ΑΚ. εκδίδεται ξεχωριστό πιστοποιητικό).
 5. Από τις διαθέσιμες ενέργειες, κάντε κλικ στην επιλογή δικαιώματος για έκδοση πιστοποιητικού.
 6. Στη συνέχεια, επιλέξτε έκδοση πιστοποιητικού και τέλος, εκτύπωση.

Εκτυπώστε τώρα το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2019

Μοιραστείτε το άρθρο!