Πώς να εκτυπώσετε τα ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων του ΕΦΚΑ

Πώς να εκτυπώσετε τα ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων του ΕΦΚΑ.

Τα ενημερωτικά σημειώματα κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ είναι διαθέσιμα, από 1η Οκτωβρίου 2019, στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr). Πώς, όμως, μπορείτε να δείτε και να εκτυπώσετε τα σημειώματά σας; Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσετε.


Ενημερωτικά Σημειώματα Συντάξεων από 01/01/2019

Μέσω της νέας Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας, οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ έχουν τη δυνατότητα, πληκτρολογώντας τους κωδικούς TAXIS να ενημερώνονται σε μηνιαία βάση από 01/01/2019 και μετά για το πώς διαμορφώνεται η μηνιαία πληρωμή της σύνταξης τους, αναλυτικά.

Η υπηρεσία αυτή, απευθύνεται στους συνταξιούχους των πρώην Φορέων και του Δημοσίου (παλαιοί συνταξιούχοι) και των νέων συνταξιούχων (έναρξη σύνταξης από 13/5/2016 και μετά).

Σε πρώτη φάση, θα αναρτηθούν τα ενημερωτικά σημειώματα των συντάξεων μηνός 1/2019 και για τους συνταξιούχους πριν από 13/5/2016 (παλαιοί συνταξιούχοι), ενώ σταδιακά θα αναρτηθούν για τους υπόλοιπους συνταξιούχους. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν τα σημειώματα και για τους επόμενους μήνες του 2019. 

Η ανάρτηση των ενημερωτικών σημειωμάτων πραγματοποιείται ως εξής:
 • Την 1/10/2019 αναρτήθηκαν τα ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων των παλαιών συνταξιούχων, που δεν υπόκεινται σε σώρευση συντάξεων για τους πρώην Φορείς, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ ΜΜΕ και Δημόσιο. 
 • Την 2/10/2019 αναρτήθηκαν τα ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων των παλαιών συνταξιούχων που δεν υπόκεινται σε σώρευση συντάξεων, για τον πρώην Φορέα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τα ενταχθέντα σε αυτόν Ταμεία.
 • Στις επόμενες ημέρες και έως 9/10/2019, σταδιακά θα αναρτώνται τα ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων, για τις ακόλουθες κατηγορίες:
  • Νέοι συνταξιούχοι ΕΦΚΑ(έναρξη σύνταξης από 13/5/2016 και μετά)
  • Παλαιοί και Νέοι συνταξιούχοι που εμπίπτουν στη σώρευση των συντάξεων.
  • Παραπληγικά επιδόματα
  • Προσωρινές συντάξεις.
 • Για τους συνταξιούχους του τ. ΟΓΑ (παλαιοί συνταξιούχοι), τα ενημερωτικά σημειώματα από 01/01/2019 έχουν ήδη χορηγηθεί με την προϋφιστάμενη διαδικασία (απανυπολογισμός).
 • Για όλες τις λοιπές κατηγορίες που δεν κατέστη εφικτό να ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός, θα εμφανίζεται μήνυμα ότι το ενημερωτικό σας σημείωμα θα είναι διαθέσιμο προσεχώς.

Ενημερωτικά Σημειώματα Συντάξεων ΕΦΚΑ – Αναλυτικός Οδηγός για την Εκτύπωση

Ακολουθούνται τα εξής βήματα:

1. Είσοδος στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr).

2. Επιλογή «Συνταξιούχοι».

3. Επιλογή «Πληρωμές».

4. Επιλογή «Εκτύπωση μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος».

5. Επιλογή στα «Ενημερωτικά Σημειώματα Συντάξεων από 1/1/2019» στο κουμπί «Είσοδος στην υπηρεσία».

6. Επιλογή στον σύνδεσμο «Συνέχεια στο TAXISNET».

Με την επιλογή στον σύνδεσμο αυτόν, το σύστημα ανακατευθύνει τον χρήστη στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ, όπου απαιτείται να εισάγει τα στοιχεία του προς πιστοποίηση, αυτά που χρησιμοποιεί για την είσοδό του στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ (TAXISNET).

7. Γίνεται είσοδος στην Υπηρεσία της ΓΓΠΣ εισάγοντας τα Username και Password των προσωπικών κωδικών που διαθέτουν οι συνταξιούχοι για την εισαγωγή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ.

8. Γίνεται Πιστοποίηση-Εξουσιοδότηση στη ΓΓΠΣ.

9. Ολοκληρώνοντας την ανωτέρω διαδικασία, ο χρήστης μεταφέρεται στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ όπου θα πρέπει να εισάγει τον Α.Φ.Μ., τον Α.Μ.Κ.Α., τον Κωδικό Οπτικής Επιβεβαίωσης και να πατήσει το κουμπί «Είσοδος» προκειμένου να ολοκληρωθεί η πιστοποίηση.

10. Μετά την πιστοποίηση ο χρήστης οδηγείται στην ηλεκτρονική υπηρεσία «Ενημερωτικά Σημειώματα Συντάξεων από 1/1/2019» και εμφανίζεται πλοηγός με την επιλογή «Ενημ. Σημειώματα”.

11. Με την επιλογή «Ενημ. Σημειώματα» εμφανίζονται τα στοιχεία του συνταξιούχου.

12. Συμπληρώνονται τα πεδία «Έτος πληρωμής» και «Μήνας πληρωμής» από τις σχετικές λίστες τιμών και πατώντας το κουμπί «Αναζήτηση» εμφανίζονται το πλήθος των συντάξεων που χορηγούνται από τον ΕΦΚΑ.

13. Πατώντας εκτύπωση εμφανίζεται το ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων.


Εκτυπώστε το ενημερωτικό σας σημείωμα μέσω του ΕΦΚΑ

Μοιραστείτε το άρθρο!