Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση μέχρι 31 Αυγούστου

Φορολογικές δηλώσεις 2020: Παράταση της προθεσμίας μέχρι τις 29 Ιουλίου
Φωτογραφία: Adobe Stock

Ύστερα από τις δίκαιες διαμαρτυρίες λογιστών – φοροτεχνικών, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε παράταση για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020.


Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου να προλάβουν όλοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να υποβάλουν τη φορολογική δήλωσή τους.

Ωστόσο, η νέα καταληκτική ημερομηνία δεν λύνει το πρόβλημα με τις φορολογικές δηλώσεις, καθώς ο φόρτος εργασίας είναι δυσβάσταχτος για τους λογιστές. Εκτός από τις πολλές καθιερωμένες υποχρεώσεις και τα προβλήματα στις εφαρμογές του TAXISNET, οι έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν από την πανδημία του κορονοϊού καθιστούν ακόμα πιο δύσκολο το έργο τους.

Φόρος Εισοδήματος – ΕΝΦΙΑ

Επισημαίνεται ότι:

– Παρέχεται έκπτωση σε ποσοστό 2% για την εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα.

– Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί 3 διμηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

– Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί των 6 μηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

– Η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις, αντί για 5 μηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.


Σημείωση: Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην προθεσμία  για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, η οποία είναι η 31η Ιουλίου 2020.

Μοιραστείτε το άρθρο!