Επίδομα Θέρμανσης: Οδηγίες βήμα-βήμα για τις αιτήσεις

Επίδομα Θέρμανσης: Οδηγίες βήμα-βήμα για τις αιτήσεις

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα η εφαρμογή του TAXISnet μέσω της οποίας υποβάλετε αίτηση για το φετινό επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2019


Από την εφαρμογή αυτή, μπορείτε να επιλέξετε αν θα υποβάλετε Αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης, ή αν θα δηλώσετε τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας.

Όσοι δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet, μπορούν να συνδεθούν χρησιμοποιώντας ως Username τον ΑΦΜ τους και ως Password τον αριθμό ειδοποίησης ενός εκ των εκκαθαριστικών σημειωμάτων Φ.Ε. των τελευταίων πέντε (5) ετών.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019-2020

Οδηγίες βήμα-βήμα για υποβολή της αίτησης

 • Εισέρχεστε στην εφαρμογή, πατώντας ΕΔΩ.
 • Συμπληρώνετε τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτετε για τη χρήση του TAXISnet.
 • Επιλέγετε το πλήκτρο “Υποβολή/ Διαχείρηση Αίτησης”.
 • Για να συνεχίσετε, επιλέγετε το πλήκτρο «Συμπλήρωση Αίτησης».
 • Κατόπιν, εμφανίζεται η αρχική οθόνη της αίτησης, την οποία ο χρήστης πρέπει να μελετήσει και να αποδεχτεί την υπεύθυνη δήλωση ότι όλα τα στοιχεία που θα συμπληρωθούν στην αίτηση είναι αληθή. Εάν δεν ενεργοποιηθεί η σχετική επιλογή, δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία υποβολής της αίτησης.
 • Μετά την αποδοχή της υπεύθυνης δήλωσης, ανοίγει η φόρμα για συμπλήρωση όλων των προς συμπλήρωση πεδίων.
 • Στη συνέχεια, «τσεκάρετε» (✓) για την περίπτωση που η κατοικία ανήκει σε κτίσμα πολλαπλών κατοικιών ή σε πολυκατοικία όπου μοιράζεται η κατανάλωση του πετρελαίου. Σε θετική απάντηση πρέπει απαραίτητα να συμπληρώσετε τα απαιτούμενα στοιχεία.

***

Επιμέρους πεδία σε περιπτώση που η κατοικία ανήκει σε πολυκατοικία

i) Αρχικά ζητείται ο Αριθμός της Κοινόχρηστης Παροχής ρεύματος ή αριθμός της Παροχής που εκπροσωπεί το κτίσμα για τις ανάγκες της χορήγησης του επιδόματος κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης. Με τη συμπλήρωση ενός έγκυρου αριθμού παροχής, εμφανίζεται από κάτω η διεύθυνση στην οποία βρίσκεται η συγκεκριμένη παροχή, αλλιώς εμφανίζεται κατάλληλο μήνυμα λάθους.

ii) Επιλέγετε αν είστε ιδιοκτήτης ή ένοικος, οπότε συμπληρώνετε τον Α.Φ.Μ. του ιδιοκτήτη ή αντίστοιχα του διαχειριστή/ φυσικού προσώπου που εκπροσωπεί το κτίσμα.

iii) Ενεργοποιείτε την επιλογή “Προβολή Διαμερισμάτων”.

α) Εάν δεν έχει οριστεί η πολυκατοικία από τον διαχειριστή, εμφανίζεται σχετικό μήνυμα,  το  οποίο σημαίνει ότι ο χρήστης θα πρέπει να εισάγει μόνος του τα στοιχεία του διαμερίσματός του.

β) Εάν έχει οριστεί η πολυκατοικία, θα εμφανιστεί η εικόνα των διαμερισμάτων. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το διαμέρισμά του και αυτό θα μεταφερθεί στην αίτησή του γεμίζοντας τις πληροφορίες των χιλιοστών θέρμανσης και του ορόφου, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επεξεργασίας τους.

***

 • Κατόπιν, συμπληρώνετε τον Αριθμό παροχής ρεύματος. ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της κύριας κατοικίας σας. Με τη συμπλήρωση ενός έγκυρου αριθμού παροχής, εμφανίζεται από κάτω η διεύθυνση στην οποία βρίσκεται η συγκεκριμένη παροχή.
 • Μετά, συμπληρώνετε τα τετραγωνικά μέτρα των κυρίων χώρων της κύριας κατοικίας σας. 
 • Στην επόμενη ενότητα, πρέπει να επιλέξετε αν η κατοικία είναι ενοικιαζόμενη ή έχει παραχωρηθεί δωρεάν. Σε όποια περίπτωση ισχύει αυτό, ο χρήστης καλείται να βάλει και τον Α.Φ.Μ. ενός εκ των εκμισθωτών ή των δωρεάν παραχωρούντων. Εάν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, τότε ο χρήστης δε χρειάζεται να πληκτρολογήσει τίποτα από αυτά.
 • Εφόσον ολοκληρωθούν όλα τα πατραπάνω βήματα, συμπληρώνετε τα στοιχεία του λογαριασμού πίστωσης και τα στοιχεία επικοινωνίας. Να σημειωθεί ότι γίνονται δεκτοί μόνο λογαριασμοί ελληνικών τραπεζών (ο IBAN ξεκινάει με GR) και ότι ένας λογαριασμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από έναν δικαιούχο.
 • Τέλος, υποβάλετε την αίτησή σας επιλέγοντας το πλήκτρο “Υποβολή Αίτησης”.

➟ Κατεβάστε τις Οδηγίες χρήσης από ΕΔΩ.

➟ Υποβάλετε την αίτησή σας για το Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης ΕΔΩ.

Μοιραστείτε το άρθρο!