120 δόσεις: Ποια είναι τα βήματα για ένταξη στη ρύθμιση

Πώς θα κατοχυρώσουν ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι την ένταξή τους στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, σε έως και 120 δόσεις

Πώς θα κατοχυρώσουν ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι την ένταξή τους στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, σε έως και 120 δόσεις.


Ευχάριστα είναι τα νέα για τους οφειλέτες προς τα ταμεία, καθώς έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για ένταξη στη ρύθμιση, ακόμα και αν το ποσό της οφειλής τους δεν είναι υπολογισμένο, ώστε να μην χαθεί η προθεσμία που εκπνέει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο ΕΦΚΑ ανταποκρινόμενοι στα προβλήματα της χρόνιας έλλειψης και ποιότητας δεδομένων που εμποδίζουν τον ορθό προσδιορισμό–επανυπολογισμό των οφειλών των ασφαλισμένων και συνταξιούχων, προχώρησαν στο διαχωρισμό των σταδίων ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Στο πλαίσιο αυτό η διαδικασία περιλαμβάνει τρία διακριτά βήματα ως εξής:

→ BΗΜΑ 1

Είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή, επαλήθευση των στοιχείων του ασφαλισμένου /συνταξιούχου και υποβολή αιτήματος προσδιορισμού των οφειλών.

ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΕΩΣ 30/9/2019 ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ.

→ ΒΗΜΑ 2:

Προσδιορισμός /επανυπολογισμός των οφειλών.

Στην ηλεκτρονική εφαρμογή απεικονίζονται οι οφειλές πριν και μετά τον επανυπολογισμό.

→ ΒΗΜΑ 3:

Οριστικοποίηση της ρύθμισης.

Ο ασφαλισμένος /συνταξιούχος επιλέγει τον τρόπο υπολογισμού των οφειλών που επιθυμεί και αποδέχεται την προώθησή τους στο ΚΕΑΟ για ρύθμιση.

~

Με την εισαγωγή των ανωτέρω διακριτών βημάτων, οι ασφαλισμένοι/συνταξιούχοι αρκεί να ολοκληρώσουν το πρώτο εισαγωγικό βήμα μέχρι 30/9/2019 για να κατοχυρώσουν το δικαίωμα ρύθμισης και στη συνέχεια να ολοκληρώσουν τα 2 επόμενα βήματα μόλις εμφανιστούν στην εφαρμογή οι ορθές οφειλές τους και έως την 31/12/2019.

 

⇢ Αν επιθυμείτε να προχωρήσετε σε ρύθμιση των οφειλών σας, πατήστε ΕΔΩ.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων, στο διαδικτυακό τόπο του ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr.

Μοιραστείτε το άρθρο!