Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις για… μία μέρα!

Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις για... μία μέρα!

Ύστερα από πιέσεις και επιστολές διαμαρτυρίας λογιστών και φοροτεχνικών, ανακοινώθηκε παράταση για… μία μόλις ημέρα στην προθεσμία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων.


Γέλια αλλά και οργή προκάλεσε σε λογιστές και φοροτεχνικούς η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών ότι παρατείνεται κατά μία μόνο μέρα η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, τόσο των νομικών όσο και των φυσικών προσώπων.

Σύμφωνα με την απόφαση για την παράταση:
  1. Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των φυσικών προσώπων, υποβάλλονται εμπρόθεσμα χωρίς κυρώσεις μέχρι την 30η Ιουλίου 2019.
  2. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας και των οποίων η προθεσμία δεν έχει λήξει, υποβάλλονται εμπρόθεσμα χωρίς κυρώσεις μέχρι την 30η Ιουλίου 2019.

Υπενθυμίζεται ότι, όσοι δεν υποβάλλουν εμπρόθεσμα φορολογική δήλωση, θα πρέπει να καταβάλουν πρόστιμο 100 έως 500 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία της δήλωσής τους.

Προσοχή: Ανεξάρτητα από την παράταση που δόθηκε, την Τετάρτη 31 Ιουλίου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.


Διαβάστε επίσης: Φορολογικές δηλώσεις: Άνοιξε η πλατφόρμα στο TAXISnet!

Μοιραστείτε το άρθρο!