Οι εργαζόμενοι αποκτούν πρόσβαση στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ»

Οι εργαζόμενοι αποκτούν πρόσβαση στο σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ".

Από τις 4 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι έχουν πλέον πρόσβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», όπου οι εργοδότες κοινοποιούν υποχρεωτικά τις συμβάσεις εργασίας όλων των υπαλλήλων τους.


Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοίνωσε ότι, από την Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019, ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή της πλατφόρμας μέσω της οποίας οι εργαζόμενοι αποκτούν πρόσβαση στην «ΕΡΓΑΝΗ».

Έτσι, εκτός από τους επιχειρηματίες, τώρα και οι υπάλληλοι, με χρήση των κωδικών TAXISNET, θα μπορούν να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τα στοιχεία που δηλώνονται στην ΕΡΓΑΝΗ και αφορούν τις προσλήψεις, τις αποχωρήσεις, τους μισθούς και τα ωράριά τους.

Η δυνατότητα πρόσβασης δίνεται για αρχή από τις 18.00 έως τις 08.00 καθημερινά, στον διαδικτυακό τόπο employees.yeka.gr, και από τις 15 Ιουλίου για όλη την διάρκεια της ημέρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να δουν δεδομένα που έχουν υποβληθεί από την 01.01.2017 και έπειτα.

Ενημέρωση και προστασία

Μέσω της ρύθμισης αυτής ενισχύεται η πρόσβαση των εργαζομένων στην πληροφορία και η προστασία τους απέναντι σε φαινόμενα αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας.

Η παραπάνω πρωτοβουλία είναι κομμάτι ενός συνολικότερου σχεδίου για την αναβάθμιση του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» που στοχεύει στην πληρέστερη παρακολούθηση της αγοράς εργασίας, στην αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της παραβατικότητας, στην ενίσχυση της φιλικότητας του συστήματος προς τον χρήστη και στην απλούστευση των εντύπων και των διαδικασιών υποβολής τους.


Πρόσβαση εργαζομένων στο Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ

Μοιραστείτε το άρθρο!